Kik vagyunk?

1988-ban kezdtük meg tevékenységünket, mint a Magyar Selyemipar Vállalat Mintafejlesztő Leányvállalata. Alapvető feladatunk a jacquard szövödék számára a mintatervezés és a jacquard lyukkártya, majd később mágneslemez program előállítása volt.

Tevékenységünket az 1991-ben átalakított tulajdonosi szerkezet és társasági forma változtatás után kft-ként folytattuk, és névadónknak Jacquard urat választottuk. Joseph Marie Jacquard (1752- 1834. ) francia feltaláló a szövőszék továbbfejlesztője. Találmánya, a bonyolult, nagy mintaelemű szövés mintavezérlésének automatizálása, forradalmasította a szövésnek ezt a területét. Az általa alkalmazott lyukkártyás vezérlést mint a számítógép ősét alkalmazta később az ipar sok területe. A névadót találmányáért Napoleon térdszalag renddel tüntette ki.

A hazai szövőkapacitás leépülésének köszönhetően a jacquard minta- tervezést 2007-ben megszüntetettük.

Tevékenységünk súlypontja 1994-95 óta a hímzés és a flokkolás / elsősorban gép-kellék-segédanyag importja és forgalmazása / , valamint a reklám-ajándék, promóció irányába tevődött át.

1995 óta képviseljük a ZSK Stickmaschinen GmbH céget, intézzük új- és használt ZSK hímzőgépek adás-vételét, irodánkban megrendelhető az EPCwin, valamint a GiS hímzésminta tervező software, vásárolható szinte minden hímzőüzemi kellék, segédanyag / SCHMETZ hímzőgép-tű, BRILDOR polieszter-, és AURI viszkoz cérna, FREUDENBERG vetex, ragasztó, flitter, 3D hablemez stb /.

Ugyanitt, irodánkban forgalmazzuk a Heinz WALZ GmbH / korábban Schenk GmbH / szitanyomó - és flokkoló berendezéseit, FLOCKDEPOT flokk-porokat és KIWO flokk-ragasztót.

Természetesen vállaljuk a hímzőgépek javítását is, a gyártónál képzett szakemberünk rendelkezésükre áll.

Változatlanul állunk megrendelőink rendelkezésére egyedi, cégemblémás vagy clubnyakkendők szállításával, mely termékek Ausztriában és Németországban készülnek, és szállítunk szövött címkéket is.


Cégünk Története