Project Image

Rátét anyagok hímzésekhez

Rátét és speciális anyagok

Lazább és ritkább anyagokat hímezni mindig nagy kihívás. Szerencsére ezért találták fel a rátét anyagokat. Még akkor is, ha ez nem a MADEIRA cég volt, számos változata elérhető a vízre oldódó fóliáknak, aminek a segítségével elérhetjük, hogy a hímzés öltései ne süppedjenek bele az anyagba. Nem csak a mintát tehetjük egységesebbé ezekkel a fóliákkal, de megóvhatjuk az alapanyagokat is, és mindezek mellet az eltávolítás is nagyon egyszerű: vízzel kimosható, így nem hagy nyomot az anyagon.
Speciális anyagaink választéka magában foglalja a 3D habokat - pufikat - és különböző fóliákat a felvarrók felvasalásához, és a hímzés visszájának megvédéséhez.


Vízben oldódó fóliák

Minőségi fóliakínálatunk segítségével, könnyedén készíthet lenyűgöző mintákat, legyen szó frottír-, kötött vagy akár polár anyagról. Vízben oldodó fólia használata esetén nem kell attól tartania, hogy az öltések belesüppednek az anyagba és ezáltal elvesznek a minta részletei.
Ezek az anyagok akár másodlagos stabilizátorként is használhatóak rugalmas és technikai anyagok esetén. A hímzés végeztével csak egy kis víz kell és a fólia már el is tűnt.

Szállodai textíliák

A megfelelő fólia kiválasztásával kiváló minőségű hímzések készíthetőek, melyek éles kontúrokkal és látványos színekkel rendelkeznek. A fóliák nagyobbik része könnyen kitéphető, a kisebb felületek egyszerűen eltávolíthatóak nedves rongy segítségével. A megmaradó apró darabok az első mosás alkalmával eltűnnek.

Apró részletek dús anyagokon

A fóliák lehetővé teszik, hogy akár kicsi, gomb méretű mintákat készítsen vastag szálakból készült alapanyagokon elkerülve az anyag szálainak és a hímzőcérnáknak az összeolvadását. Ebben az esetben a hímzés olyan lehet, akár egy márkajelzés.

Avalon
vízre oldodó fóliák

Avalon Strong
vízre oldodó fóliák

A sztenderd AVALON fólia sima felületet biztosít a hímzés során. Az anyaggal együtt kell a keretbe fogni, így lenyomja az anyagok szálait és a hurkokat (pl. törölközők esetében). Nem igényel speciális alávarrást.
Akár több rétegben is használható, de helyettesíthetjük vele a vetexeket is nagyon finom anyagok esetében, vagy hímezhetünk rá csipke mintákat.

3D pufi, amivel kiemelkedőt alkothat

A 3D pufik segítségével egyedi, kiemelkedő hímzéseket készíthet. Egyszerűen rakja az alapanyagra, hímezze rá a mintát és tépje ki! A rendekivül jól téphető habok még a kis betűk esetében sem okoznak problémát.

BODYBUILDER soft 3D Pufi

BODYBUILDER hard 3D Pufi

A 3D pufi segítségével kiemelkedő hímzésket készíthet baseball sapkákon, kabátokon, táskákon vagy akár kötényeken is. A puha anyagnak köszönhetően a hab mindig az Ön hímzéséhez igazodik. Igénye szerint, a legapróbb részletktől a teljes felületig fedhetnek öltései.
A keményebb habok segítségével élesebben kiemelkedő hímzések készíthetők. Ideális választás sapkákhoz.

Felvasalható vetexek a hímzések visszájára

A rugalmas vetex ideális a hímzések visszájának eltakarására és kellemes hatású az emberi bőr számára. Egyszerűen csak vasalja fel hőpréssel! Minden vasalás alkalmával a ragasztó újra aktiválódik, ezzel biztosítva az anyag tartós rögzülését.

E-ZEE COMFORT WEAR - felvasalható védőréteg

Az ideális választás a kész hímzések visszájának rögzítésére és védelmére.

Ragasztós fóliák hímzések és felvarrók rögzítéséhez

Hímzések, címkék és felvarrók rögzítése ma is divatos eljárás. Csak egy rögzitő fóliára van szüksége, aminek mind két oldala külön-külön hőre aktiválható. Először a kész hímzést rögzítjük a fóliára, majd ezt vasaljuk fel az anyagra vasalóval vagy hőpréssel.

E-ZEE HEAT SEAL - rögzítő fólia

Az E-ZEE Heat Seal ideális választás felvarrók tartós rögzítéséhez. Kétféle változatban érhető el: vasalható (40 °C-ig mosható) és hőpréssel rögzíthető (95 °C-ig mosható).