Project Image

Poliészter hímzőcérnák

Hímzőcérnák, melyek ellenállnak a durvább igénybevételnek is

A poliészter hímzőcérnák kedveltek olyan hímzések esetében, ahol fontos, hogy a színek ellenálljanak a klór használatának. Ezeknek a cérnáknak kiemekedően magas a mechanikai és kémiai ellenállóképessége. A kíváló minőség biztosítja, hogy nagy hímzési sebesség mellett is könnyen használható hurkosodás nélkül.

Ismerje meg, hogy mikor érdemes poliészter hímzőcérnákat választania, és tudjon meg többet a Polyneon termékcsaládról, a MADEIRA 100% poliészter hímzőcérnáiról, melyek világszerte elérhetőek és főbb hímzőmintatervező rendszerekben is megtalálhatók.

A poliészter hímzőcérnák előnyei

A textiliparban a poliészter népszerű műszálnak minősül, melyet gyakran használnak mind a cérna- és az anyaggyártások során. Ellenáll a napfénynek, kopásnak és számos más vegyszernek; nagy a szakítószilárdsága, könnyű mosni és szárítani, valamint gazdaságos a használata.

A poliészter hímzőcérnák különösen alkalmasak színes anyagokhoz, kültéri használatra szánt anyagokhoz, sportruházathoz, fürdőruhákhoz, gyermekruházathoz és munkaruhákhoz. Minden olyan más esetben remek választás, amikor gyakori mosás szükséges vagy az anyag nagymértékű igénybevételnek van kitéve, esetleg nagy a szennyeződés esélye, illetve nedves környezetben vagy extrém időjárási körülmények közötti használat esetén.

A Polyneon termékcsalád poliészter elemi szálakat tartalmaz, melyek egyetlen hosszú szálból készülnek és magasfényű ragyogást, lágy tapintást biztosítanak magas szakítószilárdság mellett.

Intenzív és tartós színek különböző vastagságban

MADEIRA Polyneon hímzőcérnái remek választások lehetnek erős igénybevételnek kitett, ám ragyogó színű és finom minták esetében, gazdaságos és hatékony hímzés mellett.

3-féle cérnavastagság közül lehet választani, melyek mindegyike megkönnyíti a legjobb eredmény elérését a minta részleteinek kiemelése mellett.


Elérhető változatok

Ellenálló poliészter szálból készült hímzőcérnák

Sztenderd vastagság minden célra

Vékony cérna a részletekhez és apró betűkhöz

Nagyon vékony cérna az apróbb, filigrán részletekhez akár 2 mm-ig, flitterekhez

Égéskésleltetett hímzőcérnák

Madeira Polyneon 40 A legjobb választás a különösen strapabíró hímzések esetén. Az elérhető színváltozatok között 389-féle egyszínű, 20-féle multicolor és 24-féle fluoreszkáló, intenzív árnyalat szerepel.
Madeira Polyneon 60 Vékony poliészter hímzőcérnák betűk vagy apró részletek hímzéséhez. A kínálatban 94-féle egyszínű és 7-féle fluoreszkáló árnyalatú cérna érhető el. Ugyanúgy ellenáll a klórnak, mint a többi vastagságú szál.
Madeira Polyneon 75 A legvékonyabb szálvastagságú hímzőcérna a Polyneon kínálatában lehetővé teszi a legapróbb részletek és a legkisebb betűméretek precíz, filigrán hímzését, valamint a flitterezést. 86-féle egyszínű és 4-féle fluoreszkáló árnyalatban érhető el.
Madeira Polyneon FR Polyneon FR innovatív, égéskésleltetett hímzőcérnák alkalmasak logók és betűk hímzésére, amikor hatékony tűzálló tulajdonságra van szükség: például munkaruházat, függönyök, autóülések huzata esetében.
Kis betűkhöz

Polyneon 6060

 • Cikkszám: 926 / 924
 • Kiszerelés: 5.000m / 1.500m
 • Vastagság: dtex 84x2 / den 75x2
 • Ajánlott tű: 60 / 8 - 65 / 9
 • Színek száma: 103
Adatlap letöltése

Polyneon 7575

 • Cikkszám: 935 / 936
 • Kiszerelés: 1.000m / 2.500m
 • Vastagság: dtex 55x2 / den 50x2
 • Ajánlott tű: 60 / 8
 • Színek száma: 92
Adatlap letöltése
Lángálló

Polyneon FRFR

 • Cikkszám: 933
 • Kiszerelés: 2.500m
 • Vastagság: dtex 135x2 / den 120x2
 • Ajánlott tű: 60 / 8 - 75 / 11
 • Színek száma: 34
Adatlap letöltése

Mikor ajánlott a poliészter hímzőcérnák használata?

Gyakori, ipari mosások esetén

A poliészter hímzőcérnák ellenállnak az intenzív mosásnak, általában még a vegyszerek használata sem károsítja őket. Polyneon hímzőcérnák a farmeranyagok esetében alkalmazott koptatásnak is ellenállnak.

Munkaruhákhoz és ipari textíliákhoz

Amennyiben a textíliák intenzív és nagymértékű igénybevételnek (mechanikai stressz, gyakori mozgás, durva körülmények) vannak kitéve, a poliészter hímzőcérnák tartós eredményt biztosíthatnak, mely nem megy a minta minőségének rovására.

Színes minták, ragyogó színek

Hatalmas színválaszték, mely többszínű és neon színeket is tartalmaz. Ezért minden anyaghoz megtalálhatja a leginkább passzoló árnyalatot vagy éppen a legkontrasztosabbat. Továbbá a hímzőcérnák nem engedik a színüket, így a mintát és az anyagot is megóvja.

Szintetikus anyagokhoz

Mivel a poliészter egy mesterségesen előállított szál, így a legtökéletesebben a hasonló összetételű és fényű anyagokon mutat. A különböző vastagságú cérnák lehetővé teszik a különböző mintákhoz és textúrákhoz lehető legjobban illeszkedők kiválasztását.


Letöltések

Madeira Polyneon Színkártya A színkártyán az egyes árnyalatokat hímzőcérnából készült csíkok mutatják. Polyneon 40 hímzőcérnák minden színben elérhetőek. Polyneon 60 színeket kék pont, Polyneon 75 színeket sárga pont, Polyneon FR színeket pedig piros pont jelöli.
Pantone® kód Azonosítás Az online konverter segítséget nyújthat a Pantone® színeknek megfelelő hímzőcérnák precíz kiválasztását. Amennyiben a tökéletes egyezőség nem lehetséges, akkor hasonló színek közül lehet választani.
OEKO-TEX® Igazolás OEKO-TEX® Standard 100, I. termékkategória tanúsítvánnyal rendelkeznek a Polyneon poliészter hímzőcérnák, melyet a MADEIRA németországi gyárában festenek. A gyártóüzemek ISO 9001-2008 tanúsítvánnyal rendelkeznek.