Project Image

FS fémszálak

Ragyogó fémes hatás a csillogó pillanatokhoz

A különleges pillanatokhoz különleges FS fémszálak illenek. Mivel mindegyik különleges, ezért különböző típusokat, vastagságot és széles színválasztékot kínálunk kiemelkedő ragyogással, hogy a végeredmény luxus ragyogást eredményezzen. A fémes hatást akár apró, finom részletekkel, de akár kirívó, figyelemfelkeltő elemekként is használhatjuk. A divatipar termékei mellett gyakran használják katonai-, céges-, ünneplő-, egyházi ruhákon és jelmezeken. Az FS fémszálak úgy készülnek, hogy nagy hatékonyságot biztosítsanak ipari hímző- és varrógépekkel történő használat során. Ezen az oldalon bemutatjuk, hogyan tud ez FS cérnák segítségével egyedi és kiemelkedő mintákat készíteni ragyogó fémes hatás mellett.


FS 40 a széleskörű alkalmazáshoz

FS 40 : érezhetően fényes és puha

Ez a szál páratlan ragyogást és érzetet biztosít sajátos szerkezete és a benne lévő ezüst által. Hagyományos módon, különös figyelemmel készítik, és a benne lévő papír segítségével rögzítik a fémes fóliát a mag körül.

Sokaldalúság jellemzi a sztenderd vastagságú hímzőcérnák világában. Próbálja ki az FS 40 cérnát és győződjön meg róla, hogy hosszú távon támaszkodhat erre a termékre, nagy termelékenység mellett is!

Különleges fémszálak

Az FS 40 mellett számos olyan megoldás létezik amely egyedi hatást ad a hímzéseinek kompromisszumok nélkül.

Például a farmerek és bőrök esetében, ahol gyakran szükséges az erősebb szálak használata, profitálhat az FS 30 cérna használatából, az FS 12 kopásálló cérna pedig jó választás lehet hímzéshez és varráshoz egyaránt.

Precíz, aprólékos munkákhoz az FS 50-et ajánljuk; extra ellenállóság esetén az FS 15 vagy az FS 20 jöhet szóba.

Hímzései csillogóvá tételéhez használhatja dekorációkhoz, promóciós hímzésekhez, de akár gyermek-ruhákhoz is.Elérhető változatok

FS prémium fémszálak hímzések és dekorációs varrásokhoz

A sztenderd vastagság a mester-művekhez

Vastagabb cérna, erősebb kivitel

Nagyon vékony, apróbb részletekhez

Speciális puha fémszálas cérna

Vastag, ellenálló hímző- és varrócérna

Kopásálló hímző- és varrócérna

Madeira FS 40 A legkedveltebb cérnafajta. Sztenderd vastagságú, hagyományos fémszál a piacon. Az ezüst fóliának és a Japán stílusú csavarásnak köszönhetően nagy sebességű és problémamentes hímzést biztosítanak a legkiválóbb minőségben 21 különböző színben elérhető. Különféle munkákhoz és anyagokhoz használható.
Madeira FS 30 A legkeményebb cérnafajta. A tiszta ezüst fóliák, az innovatív csavarás és a dupla réteg garantálja a legnagyobb ellenállóságot, a színállóságot mind a 9 szín esetében. Ellenáll a klórral és fehérítővel történő tisztításnak, a 95°C-os mosásnak és a koptatásnak is. Ideális farmerhez és bőrhöz, valamint sport-, kültéri-, szállodai- és éttermi termékekhez is.
Madeira FS 50 A legfinomabb cérnafajta. Egy finom fémszál, amely lehetővé teszi apró és finom részletek hímzését. Szerkezete tiszta ezüst fóliákat tartalmaz. Különösen alkalmas éles kontúrok, kisbetűk filigrán, finom monogramok és finom részleteket tartalmazó minták készítéséhez. A legjobb választás az arany és ezüst 8 árnyalatában a legapróbb részletekhez.
Madeira FS 20 Puha és kényelmes. Terjedelmes szál, amely különösen lágy érzést biztosít a bőrrel érintkezve. Műselyem mag köré tekert fémes poliészter fóliából készül. Ez a konstrukció 32 egyedi színátmenetes hatást eredményező változatban érhető el. Ajánlott a divat, gyermekruházat, dekorációk, cipők és a promóciós hímzések részleteinek kiemelésére.
Madeira FS 15 A konszolidátor. Rendkívül tartós cérna, mely alkalmas hímzésekhez, dekorációs és funkcionális varrásokhoz is. Lehet géppel varrni vagy hímezni rendkívül sokféle anyagra, többek között bőrre és farmerre. Megbízhatóan hasznáható az erős igénybevételnek kitett termékek esetében is, mint például különféle kabátok, farmerek, sportszerek, cipők és táskák esetében. Magas szakítószilárdság 11-féle színben.
Madeira FS 12 A meghatározó. Vastag fémszál, amely erős a kétrétegű borításnak köszönhetően és ragyogó csillogású az ezüst fóliák miatt. Biztonságosan mosható ipari környezetben 95 °C-ig. Extra erős anyagok, farmerek, bőrök, sport- és kültéri alapanyagok hímzéséhez és varrásához. Extra ellenállóság 6 színben.

FS 3030

 • Cikkszám: 980 / 979
 • Kiszerelés: 5.000m / 1.000m
 • Vastagság: dtex 320 / den 290
 • Ajánlott tű: 80 / 12 - 90 / 14
 • Színek száma: 9
Adatlap

FS 5050

 • Cikkszám: 988 / 987
 • Kiszerelés: 5.000m / 1.000m
 • Vastagság: dtex 150 / den 135
 • Ajánlott tű: 65 / 9 - 75 / 11
 • Színek száma: 8
Adatlap

FS 2020

 • Cikkszám: 974 / 981
 • Kiszerelés: 100g / 20g
 • Vastagság: dtex 360 / den 320
 • Ajánlott tű: 100 / 16
 • Színek száma: 32
Adatlap

FS 1515

 • Cikkszám: 990
 • Kiszerelés: 100g
 • Vastagság: dtex 660 / den 590
 • Ajánlott tű: 100 / 16
 • Színek száma: 11
Adatlap

FS 1212

 • Cikkszám: 999
 • Kiszerelés: 1.200m
 • Vastagság: dtex 830 / den 750
 • Ajánlott tű: 100 / 16 - 110 / 18
 • Színek száma: 6
Adatlap

Tippek és trükkök fémszálas hímzésekhez

Az FS fémszálak könnyen használhatóak hímzőgépeken és magasfényű csillogást adnak a hímzésnek. Habár a ragyogásukat a felépítésüknek köszönhetjük, néhány részletre odafigyelve minden esetben a legjobb eredményt tudjuk elérni. Ismerje meg, hogy milyen egyszerű ezekkel a cérnákkal dolgozni, a már jól megszokott poliészter alsószálakkal együtt!

A prémium alapanyagok garantálják a kíváló minőséget

Az alapanyagok és azok felépítése meghatározza a fémszálak viselkedését a hímzés során, valamint a kapott eredmény és a termék tartósságát is. Az FS fémszálak prémium minőségének köszönhetően időt és energiát takarítanak meg Önnek, garantálva a magas termelékenységet, a tartós és vonzó megjelenést.

Figyeljen hímzőgépe állapotára!

A fém szálakat tartalmazó cérnák durvább érzést kelthetnek, mint a sima cérnák. Mindig figyeljen a gépek karbantartására és tisztítására! A bobbin környékének tisztítására fordítson különös figyelmet! Az orsót mindig az óramutató járásával megegyező irányba tegye be, és figyeljen arra is, hogy a cérnát a gépen lágy fordulókkal vezesse; hogy biztosítsa a lágy letekeredést, mindig használjon cérnahálót!

Mintatervezés nagy odafigyeléssel

Amikor hímzésmintát tervez, vegye figyelembe a használni kívánt cérna típusát és vastagságát, minden elem esetében! Hogy elkerülje a túlságosan vastag és sűrű megjelenést, figyeljen az öltések hosszára és azok távolságára, és kerülje el a túl sok öltés egymásra fektetését valamint a túl sok öltés elhelyezését egy helyen!

Szabadon választható szövetek

A megfelelő stabilizátor megválasztása mellett szinte bármely anyagon dolgozhat. Az FS cérnák széles kínálata lehetővé teszi, hogy cérnából is megfelelőt válasszon az aktuális munkához, legyen hímzés vagy varrás akár bőrön vagy farmeren.

Figyeljen a tűre!

Egy új, sértetlen tű segítségével elkerülhető a cérna szőröződésének kockázata. Minden esetben ellenőrizze az anyag és a cérna specifikációját, és ennek megfelelően válasszon tűt a munkához! Egy rosszul választott tű károsíthatja a cérnát és az anyagot is, különösen nagysebességű hímzés esetében. Nagyon finom anyagok vagy vastag fémszálak (pl. FS 30) használata esetén használjon SAN®8 tűt hosszúkás szemmel!

Szálfeszesség és sebesség

Madeira FS fémszálak esetén minimálisan kell a gép beállításait módosítani, hogy továbbra is nagy sebességgel hímezhessen. Például az FS 40 cérna simán fut akár 900 öltés/perc sebesség esetén is. Az alacsonyabb súrlódás elérése érdekében kicsit kisebb szálfeszességre állítsa a gépet, mint a viszkóz és a poliészter cérnák esetében. A túl alacsony szálfeszesség azonban a hímzés hurkosodásához vezethet, ezért minden esetben a gyártási folyamat megkezdése előtt csináljon néhány tesztet.


Letöltések

Madeira FS Színkártya Letöltheti az FS fémszálak digitális színkártyáját az előzetes tájékozódáshoz. A pontos színek kiválasztásához igényelhet tőlünk színkártáyát.
Madeira FS Tippek Letöltheti a fémszálak problémamentes használatot bemutató kiadványukat
OEKO-TEX® Igazolás OEKO-TEX® STANDARD 100, II. termékkategória tanúsítánnyal rendelkeznek az FS fémszálak

Próbálja ki Ön is!

"FoxForest" Minta program Töltse le az a fájl-t és próbálja ki az FS40 hímzőcérnákat!