Project Image

Technikai hímzőgépek

Használja ki innovatív fejlesztéseinket a műszaki hímzőgépek területén! Az eddig nem megvalósítható ötletek végre valósággá válhatnak a ZSK technikai hímzőgépekkel!

A ZSK az elmúlt évtizedekben hatalmas tapasztalatot szerzett az egyedi és speciális gépek kifejlesztésében és gyártásában, így ezt a tudást kamatoztathatja a műszaki hímzőgépek tervezésénél is. A speciális gépek esetében nemcsak az a szempont, hogy a feladatot a gép végrehajtsa, hanem az is, hogy egyre jobb minőségű termékeket lehessen készíteni, -egyre gazdaságosabban.

A jövő hímzésének fejlesztve

A ZSK sikere a magas színtű innovációnak és a cég know-how-nak köszönhető. Azért, hogy partnereink kimagasló minőségű műszaki textileket tudjanak gyártani a legmodernebb technológiára, költséghatékonyságra, precíz gépekre és folyamatos fejlesztésre van szükség. Mindezek hozzájárulnak a gyártási idő, a szállítási idő és költségek csökkentéséhez, továbbá a minőség növeléséhez. Végső soron ezek a tulajdonságok megtakarítást és versenyképesség-növekedést eredményeznek a konkurenciához képest.

Nagy termelékenység speciális funkciók mellett is

A speciális funkciók, mint az anyagok pneumatikus feszítése, a roll-to-roll automata anyagtovábbítás, az automata vágórendszer és az automatikus alsószálcserélő-rendszer teszik lehetővé a rendszer nagyfokú automatizálását és a magas termelékenységet. A gyári méretű orsók használata csökkenti az állási időt és feleslegessé teszi a szálak kisebb spulnikra való áttekercselését. A folyamatos száladagolás biztosítja, hogy azok feszessége mindig megfelelő legyen. Akár két különböző anyagot is használhatunk a hímzési folyamat során, legyen szó akár fémszálakról vagy csövekről. Szigetelt és nem szigetelt fémszálak használatával akár RFID antennákat is kialakíthatunk.

Az előgyártmány kiváló példája a ZSK innovációjának. Egy teljesen új technológiának köszönhetően a hímzőgépek segítségével soha nem látott pontosággal lehet az anyagok struktúráját kialakítani.

Ez a technológia ott használható, ahol a komponensek és textilek különböző geometriai mintázatot követelnek, erősíteni kell azokat vagy több anyagot kell összedolgozni. Különböző anyagok, mint a karbon-, üveg- és aramidszál, huzalok, stb. használhatóak. Egyrétegű termékeknél a szálakat az alapanyagra rögzíti a gép, majd az egész terméket mozgatva lehetőség nyílik további rétegek bármilyen irányú rögzítésére.

Élvonalbeli fejlesztések

Egy másik, rendkívül fontos tulajdonsága a gépeknek, hogy a szálakat a szerkezetre optimalizálva, megfelelő erőelosztással lehet lefektetni. A 100%-os reprodukálhatóság pedig önmagáért beszél. Ezeket a következő funkciókkal érjük el:

 • Automata gyártási folyamat
 • Vékony szálak automatikus kezelése
 • Kiemelkedő pontosság
 • Automata váltás a szálak között

A költséghatékonyság kulcsa az alacsony bérköltség és az optimális anyagfelhasználás. Egy dolgozó egyszerre akár több gép kezelését is meg tudja oldani és az optimális anyagfelhasználásnak köszönhetően minimális a keletkező hulladék.

Ipari termelés

A ZSK műszaki hímzőgépek a repülőgép- és autógyártás mellett az ipar számos más területén is jelen vannak. Partnereink gépeinket sikerrel használják a következő alkalmazásoknál:

 • Elektromos vezetékek
 • Fémszálak
 • Karbon- és üvegszálak
 • Optikai kábelek
 • Orvosi anyagok
 • Aramid
 • Reabsorbing szálak
 • Csövek
 • RFID antenna

További, részletes információk elérhetőek a Technical Embroidery weboldalon.