Project Image

Az általános kiegészítőktől a professzionálisokig

Minden gép rendkívül sokféle alkalmazásra használható. Az gépek széleskörű használhatóságát még tovább bővíthejtük az itt felsorolt kiegészítők segítségével. A megvalósítható ötleteknek szinte csak a kreativitása szabhat határt. Így probléma nélkül használhat nagyon vékony és exrém vastag hímzőcérnákat, flitterek, strasszokat és gyöngyöket rögzíthet, zsínórokat és szalagokat fektethet bármely irányba. Vagy akár lyukakat is fúrhat a textilekbe és a forró levegős vágó segítségével pedig a minták egészét vagy részeit is kivághatja. A használt anyagok tárháza szinte végtelen: textilek, sapkák, cipők, zászlók, övek, szalagok, emblémák ugyanúgy használhatók mint a lakberendezési anyagok vagy bútorok szövetei.

Fedezze fel az új lehetőségeket

A különféle kiegészítők nemcsak a textilipar számára hasznosak. Speciális gépeink W-, K- és F-fejeivel együtt az ipar más területének igényeit is kielégítik. A hurokhímzés mellett a gépek segítségével akár elektromos vezető szálakat is fektethetünk intelligens textilekre. A flitter-hímző egység segítségével pedig funkcionális eszközöket is tudunk rögzíteni: szenzorokat, aktuátorokat vagy akár LED-eket is. Kábelek helyett pedig a speciális vezető cérnák segítségével lehet kialakítani az elektromos kapcsolatokat.

Régebbi ZSK hímzőgépét pedig naprakésszé teheti a számos utólag felszerelhető frissítés egyikével.

Flitterező

Az MSCD vezérlésű gépek (1980-as évek) óta kínálunk flitterező egységet a hímzőgépekhez. Míg a korai modellek esetében még csak egyféle flittert lehetett rögzíteni, addig a legmodernebb változatok segítségével egy 18 tűs hímzőgépfejen akár 6 különböz flittert rögzíthetünk 1.000 öltés/perc sebességgel 2 és 22 mm-es átmérő között. A divatipar mellett ezeknek az egységeknek a segítségével akár funkcionális flittereket is tudunk rögzíteni, mint amilyenek a szenzorok és a LED-ek.

Zsinórozó

Az EP1.2-es zsinórozó segítségével különféle szalagokat és zsínórokat rögzíthetünk tetszőleges irányban.

Forró levegős vágó - HAC

Költséghatékony megoldást keres a hímzések és applikációk vágásához? A forró levegős vágó rendszer (HAC - Hot Air Cutting) a megoldás ezekre a feladatokra. 2015-ben debütált az ITMA vásáron és azóta bizonyította létjogosultságát a piacon. Az eszközt nemcsak új gépekkel együtt lehet megvásárolni, hanem régebbi gépekre is fel lehet szerelni utólag.
Az egység segítségével ideálisan a műszálas anyagok vághatók. Gyapjú és pamut alapanyag vágása esetén a laser vágáshoz hasonló nyomokkal kell számolnunk.

Roll-2-Basket - Textiltekercsek automata és félautomata feldolgozása

Ezen egység segítségével 10 és 150 mm közötti szalagokat lehet hímezni egy vagy akár több színnel. A hímzőmező csökkentése mellett akár zsínórokat és szalagokat is lehet fektetni az EP1.2 egység segítségével. Új vagy már meglévő Sprint vagy Racer gépre lehet az eszközt felszerelni, akár több fejre is. A működtetéséhez kompresszora van szükség.
Optikai szenzor:
Precíz pozícionálás esetén használható az optikai szenzor. A szalagon előzetes jelöléseit a szenzor érzékeli és a hímzés pozícióját ennek megfelelően állítja be az Y tengelyen. Ennek következtében mindig pontosan a kívánt helyre kerül a minta.
Automata feltekercselő:
Alapkiépítésben a meghímzett szalagot egy kosárba továbbítja a gép. De lehetőség van opcionális feltekercselő csatlakoztatására is, 400 mm -es átmérőig és akár 5 mm-es anyagvastagságig.

Roll-2-Roll

Az egység segítségével könnyen és egyszerűen lehet tekercsben érkező alapanyagokat feldolgozni. Fél- és automata hímzési folyamat érhető el öveken, szalagokon és más textiltekercseken. Akár kétféle alapanyagot is kezelni tud, és a hímzési folyamat végén a gép elején a rendszer feltekeri azt.
Két opció van az alapanyag rögzítésére:
Szorítás: 170 mm-es hímzőmező szélesség mellett 220 mm széles anyagot lehet befogni
Vezetés: 160 mm-es hímzőmező szélesség mellett 190 mm széles anyagot lehet befogni
Optikai szenzor:
Precíz pozícionálás esetén használható az optikai szenzor. A szalagon az előzetes jelöléseket a szenzor érzékeli, és a hímzés pozícióját ennek megfelelően állítja be az Y tengelyen. Ennek következtében mindig pontosan a kívánt helyre kerül a minta.

Fúró

A 4 élű furó segítségével szinte bármilyen anyagba vághatunk lyukakat amiket később körbe lehet hímezni. Ez a tradícionális eszköz a mai napig nem ment ki a divatból, használatának csak a képzelete szabhat határt.

Fej-előválasztás - már a szabadkaros gépeken is

Több lehetőség a mintatervezés során és gazdaságosabb használat - a fej előválasztás funkció számos előnnyel rendelkezik. A funkció segítségével nem csak elérhetjük a szomszédos hímzőfej területét, de akár dolgozhatunk is ott. A nagyobb hímzőmező használatán kívül akár a további beruházások költségeit is csökkentheti: elég a különböző egységeket csak minden második fejre felszerelni mégis használható a teljes felületen. Ezeken kívül akár a használható színek számát is meg tudja duplázni.
Előnyei:
- Egy mintában használható színek és flitterek számának duplázása
- Ismétlődő motívumok variálhatósága egy mintán belül
- Optimálisan variálható hímzőmező
- Tipikus alkalmazási példák: asztalterítők, ágyneműk, ágytakarók, függönyök...

Automata bobbincserélő

A síkhímzőgépek kihasználtsága akár 15%-kal is növelhető. Többfejes gépek esetében a T8-2 vezérlésen programozni lehet a bobbinok cserélését, így akár előre tudunk kalkulálni az alsószálak okozta leállásokkal. A rendszer mindössze 20 másodperc alatt kicseréli az orsókat, legyen szó akár egy vagy több bobbinról. Nagy gépek esetében ez a néhány másodperces folyamat akár napi 2 órás megtakarítást is eredményezhet.
A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően akár különböző színű és vastagságú alsószálakat is használhat, így akár a felsőszál színéhez passzoló alsószál használata sem okoz problémát és plusz leállást.

Biztonsági eszközök

A gépeink megfelenek a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak is. Opcionális eszközeink segítségével lehetősége van a gépeket további biztonsági eszközökkel is bővíteni, hogy az megfeleljen az Ön cége követelményeinek. Egyedi megoldásainkért miatt keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Opcionális biztonsági eszközök, a teljesség igénye nélkül:
fotocellák, fény sorompó, alsó világítás, kulcsos indítás, további vészleállító kapcsolók, státusz visszajelző lámpa, My.ZSK visszajelző, szálrángató burkolat, tű burkolat, stb.

Gyöngyhímző - a különleges alkotásokhoz

Adjon még különlegesebb hatást a hímzéseinek gyöngyök segítségével. Egyszerre maximum két eszközt lehet fejenként felszerelni, így a már meglévő flitterező, zsinórozó eszközök mellet is tud újat alkotni.
Használata rendkívül egyszerű: az eszköz tetején található edénybe kell önteni a gyöngyöket, ahonnan a gép automatikusan adagolja a szükséges mennyiséget. Akár 800 öltés/perc sebesség is elérhető. Használhatunk 2 és 3 mm-es gyöngyöket is, két eszköz esetén akár négy különböző színben.

Mighty Hoop® és Hoop Master®

A Mighty Hoop® és Hoop Master® a megfelelő eszköz a pontos és precíz keretezéshez. Gyökeresen megváltoztatja az anyagok befogásának módját: egyszerűbben és gyorsabban tudja használni mint a hagyományos kereteket. Az idő megtakarítás mellett nem kell aggódnia, hisz nem hagy nyomot a finomabb anyagokon sem, így nem kell a munka végén még ezzel is bajlódnia. Az anyag rögzítését az erős mágnesek végzik, így a keretezés folyamata során nem kell erőt kifejtenie. Az anyagvastagság nem számít: a Mighty Hoop® kereteket nem kell állítani, így teljesen mindegy, hogy egy vékony selyem anyag után egy vastag kabátot kell befognia, de a zipzárak rögzítése az sem jelent problémát.

Régebbi gépek modernizálása

Közismert tény, hogy a ZSK hímzőgépek akár 30 évnél is tovább működnek. Hogy a gépek életciklusát meghosszabbítsuk és az érétéket növeljük, cserélhetjük és frissíthetjük a gépek bizonyos elemeit.
Lehetőség van: korábbi TFT és LCD vezérlések cseréjére a legújabb T8-2 változatra; a motorvezérlő elektronika modernizálására; a floppy meghajtók USB-re cserélésére; CRT monitorok LED-esre cserélésére; a szabadkar védelmére; a tűlyukak cseréjére; túlfeszültség védelemre; jelölő laser felszerelésére; LED lámpák felszerelésére; automatikus lámpa kikapcsolásra vagy akár zajcsökkentésre is.
A részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!


ZSK gyöngyhímző egység


További hasznos videók érhetőek el a ZSK Youtube csatornáján a kiegészítőkről:


Cégünk 1988 óta szolgálja ki megrendelőit. A kezdeti szövőkártya készítést időközben felváltotta a ZSK hímzőgépek képviselete, valamint a hímzők kiszolgálása a hímzéshez szükséges kellékekkel. Tovább

Elismeréseink


Kapcsolat


+36-1/367-6599

1138 Budapest

Tomori köz 14.