Project Image

HC cérnák

Kiváló elektromos kapcsolat nagy vezetőképességű cérnákkal

Az okos textilek világában állandó problémát jelent a lágy anyagok és kemény elektronikai alkatrészek elektromos összekapcsolása, mivel ezek nem elég rugalmasak, gyakran repednek meg és a viselésük nem kényelmes az emberi bőr számára. Ezekre a problémákra megoldás lehet a kifejezetten ilyen alkalmazásokhoz kifejlesztett magas vezetőképességű hímzőcérna. Két réteg szövet között akár el is rejthetők vagy akár a bőrrel is érintkezhetnek, hiszen ugyanolyan rugalmasak, mint bármely más cérna. Ezek segítségével áramköröket hozhatunk létre, melyekben alkalmazhatunk szenzorokat, aktuátorokat, fűtést, hangátvitelt vagy akár LED-eket is.


A hímzés és az elektronika találkozása

A hímzésben szerzett évtizedes tapasztalat, valamint a legmodernebb gyártástechnológia alakítja át a Statex jól ismert Shieldex fonalát egy páratlan és csúcsminőségű hímzőfonallá. A cérna minden egyes poliamid szála 100%-os ezüst bevonattal rendelkezik, ez biztosítja a legmagasabb vezetőképességet a csatlakozási pontoknál. Varrócérnaként is használható az innovatív textilek területén, legyen szó sport-, munka-, orvosi-, divatruházatról, autóiparról, lakberendezésről vagy sok más termékről az e-textilek világából.

Intelligens cérnák intelligens textilekhez

Látszatra hagyományos cérnának tűnnek, de speciális tulajdonságaik ezen messze túlmutatnak. Olyan szálakat tartalmaznak, amelyek magas elektromos vezetőképességgel rendelkeznek, antisztatikusak, hő- és lángállóak, égéskésleltetettek. Ezeknek a cérnáknak a felhasználása folyamatosan növekszik. A MADEIRA cég termékei magas színvonalat és versenyképes árat képviselnek. Az ipari hímzőgépekre optimalizált termékeket akár más területen is lehet használni.

Merítsen ihletet, és csatlakozzon a technikai hímzések világához!

A villamosmérnöki munkához megbízható alapanyagokra van szükség. A hímzőcérna könnyű, rugalmas, és lehet akár nagyon jó vezetőképességű, antisztatikus, szigetelő, izzadásgátló vagy antimikrobiális. Pillanatnyilag 100 és 600 Ohm/m ellenállású cérna érhető el a kínáltunkban, amely a rögzítési folyamat során növelhető vagy akár csökkenthető is.
Szinte az ipar minden területe rendelkezik olyan alkalamazásokkal, ahol lehet értelme a MADEIRA technikai cérnák használatának. Különösen igaz ez a textil áramkörökre, szenzorok és aktuátorok a mikroelektronika területén, az egészségügyre, sportra, autóiparra, munkaruhára és a divatiparra. Ráadásul a hímzett áramkörök technológiája az egyetlen amit a kész ruházati termékek esetén is teljes szabadságot nyújt az áramkörök tervezésében.

Hogyan változtatható a textil áramkörök ellenállása?

A változtatható ellenállás fontos a vezetőképesség szabályozásának szempontjából a textilek vezetékeinek esetében. Ez elérhető az öltéstípusok variálásával vagy akár a használt cérnamennyiség szabályozásával is. Leegyszerűsítve az ellenállás csökken, minél több vezetőképes anyagot használunk. Gyakorlatban a hímzésben ez úgy valósítható meg, hogy több futó öltést kombinálunk vagy a futó öltéseket szaténöltésekkel fedjük. Vezető alsószál használata esetén, valamint több futó öltés kombinálásával akár 90%-al csökkenthető a szakasz ellenállása. Az áramkör hossza, a szál feszessége és az öltés sűrűsége szintén befolyásolja az ellenállást. Éppen ezért azt ajánljuk, hogy minden esetben végezzen teszteket és mérések segítségével határozza meg az Önnek legkedvezőbb változatot.


Elérhető változatok

HC High Conductive cérnák hímzéshez

HC 12

HC 40

HC 12 Vastag, teljesen ezüstözött cérna, 235x2 dtex vastagságban <100 Ohm/m ellenálással. Nagyméretű áramkörökhöz ajánljuk vagy olyan alkalmazáshoz ahol az alacsony ellenállás a követelmény. 1.000m kiszerelésben érhető el, 100/16-os tűhöz.
HC 40 A legsokoldalúbb vezető szál. Könnyen használható 117x2 dtex vastagság a sztenderd 75/11 vagy 80/12-es tűkhöz. A <300 Ohm/m ellenállása változtatható vezető alsó szál használatával vagy az öltések variálásával. Elérhető 2.500m-es kiszerelésben.

HC12

  • Cikkszám: 420
  • Kiszerelés: 1.000m / 150m
  • Vastagság: dtex 235x2
  • Ajánlott tű: 100 / 16
  • Színek száma: 1
Adatlap letöltése

HC40

  • Cikkszám: 410
  • Kiszerelés: 2.500m / 250m
  • Vastagság: dtex 117x2
  • Ajánlott tű: 75 / 11 - 80 / 12
  • Színek száma: 1
Adatlap letöltése