Project Image

Fire Fighter hímzőcérnák

Tűzállóság egyenruhák, sportruházat és munkaruházat számára

Tűzoltók, motorsportban tevékenykedők, valamint gáz-, olaj- és vegyiparban dolgozók esetében különösen nagy a ruházat meggyulladásának esélye. Ezekben az esetekben a munkáltatóknak kötelessége lángálló ruházatot biztosítani az alkalmazottak testi épségének megőrzése érdekében. Természetesen ez a hímzésekre is vonatkozik, ezért ennek a célnak megfelelő speciális hímzőcérnák is elérhetőek. Az anyagok és cérnák védelmi tulajdonságait illetően különbséget teszünk a tűzállóság és lángállóság között. A Fire Fighter termékcsalád tűzálló technikai hímzőcérnákat kínál professzionális használatra.

Fire Fighter láng- és tűzálló hímzési kellékek

A Fire Fighter termékek láng- és tűzállóak, melyek elengedhetetlen tulajdonságok a motoros sportruházatok, munkaruházatok és védőruházatok esetében. A Fire Fighter hímzőcérnák alkalmasak továbbá repülőgép ülőpárnák hímzésére és sok más esetben, ahol tűzálló tulajdonságra van szükség. A lángálló anyag természeténél fogva ellenáll a tűznek, ha lánggal érintkezik: nem olvad vagy csepeg, és hőforrás hiányában önmagát eloltja, megakadályozva ezzel a tűz terjedését. Ezzel szemben az égéskésleltetett szálakat (lásd Polynenon FR) kémialiag kezelték önkioltás céljából.
Kérjük, hogy mindig ügyeljen arra, hogy az ügyfél igényeinek, illetve az alkalmazandó törvényeknek és rendeleteknek megfelelően válassza ki a hímzőcérnákat!


Elérhető változatok

Lángálló hímzőcérna

Aramid alsószál

Fire Fighter 40 100% aramid hímzőcérna dtex 130x2 vastagságban, 24-féle színben, 2500m-es vagy 950m-es kiszerelésben érhető el.
Fire Fighter 10 x 5000m-es fehér vagy fekete kiszerelésben orsózáshoz.

Fire Fighter40

  • Cikkszám: 929
  • Kiszerelés: 2.500m / 950m
  • Vastagság: dtex 130x2 / den 120x2
  • Ajánlott tű: 75 / 11 - 80 / 12
  • Színek száma: 24
Adatlap letöltése

Aramid alsószál

  • Cikkszám: 923
  • Kiszerelés: 5.000m / 15.000m
  • Vastagság: dtex 130x2 / den 120x2
  • Ajánlott tű: -
  • Színek száma: 2
Adatlap letöltése

Tűzálló hímzőcérnák védelmet nyújtanak, ha felforrósodnának a dolgok

100% aramid szálak

A Fire Fighter hímzőcérnák 100%-ban tűzálló aramid szálakból készülnek, melyek DuPonts® Nomex®-et tartalmaznak és megfelelnek az OEKO-TEX® Standard 100 tanúsítványnak. A cérnát úgy tervezték, hogy ellenálljon a gyulladásnak, és megakadályozza a lángok terjedését, valamint a tűz forrásának eltávolítása után önmagát eloltsa.

24-féle színben

Kétféle méretben érhető el: 2.500m-es ipari kiszerelésben, valamint 950m-es verzióban. 24-féle szín közül lehet választani, mely lehetővé teszi, hogy többféle mintához, emblémához és betűhöz megtaláljuk a megfelelő árnyalatot.

ISO 6941 és 15025 tanúsítvány

A tűzálló hímzőcérnák és vetexek ISO szabványok és számos nemzeti szabványok szerint tanúsítottak, mint például DIN, NF, BS, UNI, NFPA és IMO FTPC.

Aramid szálas vetex - EZEE Fire Fighter

55g/m² vetex, elérhető 50m x 20cm vagy 50m x 100cm tekercsben (50% aramid, 50% melamin gyanta)

Biztonsági tanácsok a Fire Fighter lángálló hímzőcérnákhoz

Mindig ellenőrizze, hogy az adott anyag varrása lehetséges vagy sem, ugyanis a hímzés károsíthatja annak tulajdonságait. Óvakodjon az otthoni teszteléstől! Ha egy Fire Fighter hímzőcérna szálat önmagában meggyújt, a bevonatot képező anyag gyorsan le fog égni vagy el fog szenesedni. Azonban hímzésminta formájában az aramid tartalom miatt nem fog meggyulladni, megolvadni vagy csepegni, így biztosítva a védelmet viselője számára.


Lángálló hímzőcérna használatakor ne felejtsen el hőálló alsószálat és vetexet használni!

A Fire Fighter hímzőcérnával készült termékek 60°C-on moshatóak. A fehérítés megengedett (max. 20g/l - max. 30°C - max. 30 perc), valamint a szárítás is alacsony hőmérsékleten, a vasalás magas hőmérsékleten; illetve a klórral való finom tisztítás.


Letöltések

Madeira Fire Fighter Színkártya Segítségre van szüksége a megfelelő szín kiválasztásában? Kérjük, használja a színkártya digitális változatát útmutatóként.